Esettanulmány

Üzleti esettanulmány


Élelmiszeripari csarnokesettanulmány


Friss tésztafélék előállításával foglalkozó megrendelőnknél természetesen fontos a megfelelően tiszta, kellőképp higiénikus környezet kialakítása és fenntartása, hiszen büszkék arra, hogy termékeik magas minőséget képviselnek, folyamataik pedig a legmagasabb elvárásoknak és szabályoknak is megfelelnek.

Probléma


Az érintett területen voltak repedések és apró “kráterek” az ipari padló kéregerősített felületén, amik javításra szorultak. Ezek javítását és az ezt követő esztétikai egységesítő bevonatolást úgy kérte a megrendelő, hogy bizonyos gépeket ne kelljen elmozgatni.

A felújítandó területen – mivel a cég profilja a tésztagyártás – liszttel dolgoznak. A padlóra kerülő finom por miatt nagyobb a veszélye a megcsúszásnak. Így a dolgozók biztonsága érdekében emelt szintű csúszásmentesítés is indokolt. A kivitelezés előtt teszteltük, hogy melyik csúszásmentességi fokozatra van szükség. A tapasztalatok alapján a csúszásmentesített padlóburkolatok takarítása nehézkesebb. A poliuretán bevonatainkon azonban nem tapadnak meg a szennyeződések, por, kosz és baktériumok. Így még a csúszásmentesítéssel együtt is hozzájárul az élelmiszeriparban elvárt tisztaság kialakításához és fenntartásához.

Az élelmiszer-higiéniáról szóló rendelet alapján valamennyi élelmiszeripari vállalkozónak teljesítenie kell bizonyos higiéniai követelményeket a környezet kialakítása során. A helyiségekben lehetővé kell tenni a megfelelő tisztítást, fertőtlenítést és karbantartást. Sok burkolati anyag azonban a megfelelő felületvédelem nélkül nem képes ellenállni a fertőtlenítőszerek rendszeres hatásának. A Dr. Schutz technológiájával rövid idő alatt kialakítható a megfelelő vegyi ellenállóképesség bármely burkolattípuson.

Megoldás


A padlófelújítást a hibák javításával kezdtük. Az összesen 54,5 folyóméternyi repedést varrással és rugalmas térkitöltő javítóanyaggal hoztuk rendbe. Az apró lyukakat szintén javítottuk. Ezután következett a vegyszeres alaptisztítás, mellyel eltávolítjuk a padlóburkolatra lerakódott szennyeződéseket és a semlegesítő tisztavizes öblítés, amivel eltávolítjuk a felületről a tisztítószer maradványokat. A Dr. Schutz EP Prime alapozóval egyrészt kötőhidat képzünk az eredeti burkolat és a PU bevonat között, másrészt a kis méretű hibák, felületi egyenletlenségek kitöltésére is alkalmas.

A javítás színében mindig eltér az eredeti burkolat színétől, így az ügyfél által választott RAL7001 színű szürke PU Color bevonattal egységesítettük a felületet a nem mozdítható gépek, berendezések maszkolása után. A csúszásvédelem kialakításához az R11 fokozat bizonyult szükségesnek, ami 0,34-0,51 súrlódási együtthatót biztosít a területen. Ezt a Dr. Schutz bevonatokhoz adható csúszásmentességi adalékkal alakítottuk ki.

Ügyfelünk azzal, hogy a padlómentést választotta, a hagyományos módszerekhez képest hozzávetőlegesen 59 ezer liter vizet, 500 kWh elektromosságot, 408 kg karbonkibocsátást, 1200 liter vegyszert és nem utolsó sorban a várható költségek 55%-át megtakarította 10 éves távlatban.

Tekintse meg Youtube videónkat!

Hibajavítás után színes PU bevonatolást kapott az élelmiszeripari csarnok burkolata. Ezenkívül emelt szintű csúszásmentességgel is felruháztuk a felületet.

Felhasznált termékek

A megrendelés teljesítéséhez az alábbi Dr. Schutz termékeket használtuk fel.

Felhasznált termékek

A megrendelés teljesítéséhez az alábbi Dr. Schutz termékeket használtuk fel.

Önnek is hasonló burkolatproblémája van?

Vegye fel a kapcsolatota Dr. Schutz Magyarország csapatával!

  Tartós ESD védelem

  Padlócsere helyett, visszaállítjuk burkolata vezetőképességét.


  Könnyebb tisztítás

  Karbantartása idő-és költséghatékonyabbá válik.


  Tökéletes felület

  A padlómentésnek köszönhetően felülete hibátlan és egységes lesz.


  Megóvjuk a károsodástól

  Korszerű védelmet biztosítunk a kopásokkal és vegyi anyagokkal szemben.

  Innovatív vezetőképesség

  A burkolatok számára az ESD védőréteg biztosítja a vezetőképességet, a tartós rugalmasságot és ipari felhasználásra optimalizált sérülésvédelmet, anélkül, hogy fel kéne függesztenie a termelést.

  Tartós ESD védelem

  Padlócsere helyett, visszaállítjuk burkolata vezetőképességét.

  Könnyebb tisztítás

  Karbantartása idő-és költséghatékonyabbá válik.

  Tökéletes felület

  A padlómentésnek köszönhetően felülete hibátlan és egységes lesz.

  Megóvjuk a károsodásoktól

  Korszerű védelmet biztosítunk a kopásokkal és vegyi anyagokkal szemben.