Esettanulmány

Üzleti esettanulmány


Felfestések, piktogramok esettanulmány


Ügyfelünk szeretett volna tartós technológiával kialakítani ipari padlójelöléseket és piktogramokat, jelölni a veszélyes, illetve forgalomtól elzárt területeket járműipari létesítményének egy újabb gyártóterületén.

Probléma


A helyszín egy közép-dunántúli járműipari vállalat, mely folyamatosan fejlődik és bővül. Amint egy új terület kerül üzembehelyezésre még tovább bővül a munkavédelmi szempontokból jelölendő területek listája. A biztonsági, figyelmeztető jelzésekhez tartozó követelményekről jogszabályi előírás rendelkezik, de természetesen a biztonságos munkakörnyezet kialakítása a munkáltatónak is érdeke.

Megrendelőnk is biztonságban szeretné tudni dolgozóit, és miután a legújabb üzemterületen is értékelte a munkahelyi kockázatokat, felkért minket a felfestések és piktogramok kialakítására. Az érintett terület berendezéseit hosszú távon tervezi itt működtetni, így remek döntés a beton padlóburkolaton egy tartós, kopásálló anyaggal kialakítani a szükséges jelöléseket.

Megoldás


Dr. Schutz PU Color tartós bevonatokkal dolgoztunk, melyeket intenzív színvilág és nagyfokú kopásállóság jellemez, így ideális a fix útvonalak, rakodóhelyek, balesetvédelmi zónák és más ipari padlójelölések kialakítására. A PU Color a RAL színskála bármely színében elérhető, így természetesen a szabványosított biztonsági színek is rendelkezésre állnak.

A biztonságvédelmi szabályozás szerint a sárga szín figyelmeztet valamilyen veszélyre, veszélyforrásra. Ezért sárgával bevonatoltuk a futószalag alatti területet, ami működés közben balesetveszélyes lehet. Szintén sárgával jelöltük a rakodástól elzárt területeket, melyek eltorlaszolása akadályozhat bizonyos útvonalakat, mint például a tűzvédelmi eszközhöz vezető utat. A piros tiltó szín, illetve fontos és veszélyes területeket is jelezhet. Mi itt egy tűzvédelmi eszköz helyét jelöltük, illetve forgalomtól elzárt területet. A kék szín szabvány szerint a rendelkezések, követendő magatartás, illetve tevékenység jelzésére szolgál. Jelen esetben a kötelező védősisak használatáról rendelkező piktogramot alakítottuk ki kékkel a veszélyes területre vonatkozóan. A munkavédelmi piktogramok minden esetben jól látható helyen kerültek kialakításra, hogy könnyen észrevehetők legyenek és így járuljanak hozzá a biztonságos munkavégzéshez.

A Dr. Schutz tartós poliuretán padlóbevonat ellenáll az ipari környezet okozta nagy igénybevételnek. Felületén kevésbé tapadnak meg a szennyeződések, ezáltal megkönnyítik a mindennapos takarítást és költséghatékonyabbá is teszik azt. Hosszútávon megőrzi élénk színét, nem kopik és nem fakul, így tartósan felhívja a figyelmet a veszélyforrásokra, veszélyes zónákra és egyéb munkavédelmi jelzésekre.

Felhasznált termékek

A megrendelés teljesítéséhez az alábbi Dr. Schutz termékeket használtuk fel.

Önnek is hasonló burkolatproblémája van?

Vegye fel a kapcsolatota Dr. Schutz Magyarország csapatával!

  Tartós ESD védelem

  Padlócsere helyett, visszaállítjuk burkolata vezetőképességét.


  Könnyebb tisztítás

  Karbantartása idő-és költséghatékonyabbá válik.


  Tökéletes felület

  A padlómentésnek köszönhetően felülete hibátlan és egységes lesz.


  Megóvjuk a károsodástól

  Korszerű védelmet biztosítunk a kopásokkal és vegyi anyagokkal szemben.

  Innovatív vezetőképesség

  A burkolatok számára az ESD védőréteg biztosítja a vezetőképességet, a tartós rugalmasságot és ipari felhasználásra optimalizált sérülésvédelmet, anélkül, hogy fel kéne függesztenie a termelést.

  Tartós ESD védelem

  Padlócsere helyett, visszaállítjuk burkolata vezetőképességét.

  Könnyebb tisztítás

  Karbantartása idő-és költséghatékonyabbá válik.

  Tökéletes felület

  A padlómentésnek köszönhetően felülete hibátlan és egységes lesz.

  Megóvjuk a károsodásoktól

  Korszerű védelmet biztosítunk a kopásokkal és vegyi anyagokkal szemben.