Budapesti luxushotel éttermének padlófelújítása

Az öt csillagos dunaparti hotel szinte állandó teltházas látogatottságnak örvend. Ekkora befogadóképességű és ilyen forgalmas hotelban nagy területű étteremre van szükség. Az 507 négyzetméternyi padló minden szegletét igénybe vették az elegáns alkalmi cipők, az asztalok, székek, bárszékek és a személyzet.

Ideiglenes megoldás

Természetesen a folyamatos forgalom miatt a burkolat felbontása, kicserélése nem volt opció a hotel számára. Olyan megoldást kellett találniuk, ami a vendégeknek sem zavaró, gyors és legalább ideiglenesen helyreállítja a megjelenésbeli hibákat.
A polimer bevonatok jó választásnak tűnhetnek, hiszen alkalmazásuk házilag is megoldható, gyorsan száradnak és ideig-óráig esztétikus küllemet biztosítanak. A magasfokú terhelés alatt azonban hamar kopni kezdenek, a legforgalmasabb területeken ez erőteljesebben jelentkezik, amitől a burkolat esztétikailag már nem megfelelő.

A padló felújítása két lépésben – a felület előkészítése

Ahhoz, hogy tartós és időtálló burkolatot hozhassunk létre, ebben az esetben is a padló előkészítésével, tisztítással kezdtük a folyamatot. Kézi és gépi eszközökkel, Clean and Strip és Turbo Strip-es, vegyszeres alaptisztítással eltávolítottuk a padló pórusaiban, karcaiban lerakódott szennyeződéseket és a korábbi felületkezelésekből visszamaradt anyagokat.
Ezt egy tisztavizes semlegesítő öblítés követte, így eltávolíthatóak az esetleges vegyszer maradványok, hogy semmi se akadályozza a tökéletes tapadást.

Strapabíró védőbevonat kialakítása a PVC padlón

Mivel az Amtico padlózat stílusával az ügyfél elégedett, felülete egyenletes, nem volt szükség további előkészítő munkálatokra. A felületi karcok, kopások, elszíneződések javítására -tisztítást követően- elegendő egy áttetsző védőréteg. A hotel választása A Dr. Schutz – PU Sealer szatén fényű, víztiszta bevonatára esett. Ezt két rétegben vittük fel a teljes területre.
Az így létrehozott felület nem csak esztétikus, de időtálló, tartós is. A PU Selaer magas teherbírást, kiváló karc- és kopásállóságot, valamint egységes, homogén megjelenést kölcsönöz a padlónak. Mindennapos takarítása -ami egy elit hotel esetében elengedhetetlen- gyorsabbá és hatékonyabbá válik, hiszen nem kell a karcokba telepedett szennyeződésekkel bajlódni.

Hogy mit nyerhet padlómentéssel?

Megtakarítás, spórolás, költség csökkentés, savings, save, fenntartható

Azon kívül, hogy a Dr. Schutz technológiájával nincs szükség a régi burkolat bontására, mellyel csökkenthetjük a hulladék mennyiségét, időt és energiát spórolunk, 10 éves időtartamra a következő megtakarításokkal számolhatunk:
55%-al csökkennek a kiadások. 50193 literrel kevesebb vizet, 1014 literrel kevesebb vegyszert vesz igénybe a takarítás. A károsanyag kibocsátás és a felhasznált elektromos áram mennyisége is jelentősen csökken. A padlómentés nem csak hatékony és gyors, de környezettudatos választás is.
Az FIGR Intézet számításai alapján. (Green Guard Institute (GEI), Georgia / USA & FIGR Institut Metzingen / Germany)

Tekintse meg Youtube videónkat!

A fővárosi luxushotel éttermének és bárjának padlófelújítása PU bevonattal.

Felhasznált termékek

A megrendelés teljesítéséhez az alábbi Dr. Schutz termékeket használtuk fel.

Önnek is hasonló burkolatproblémája van?

Vegye fel a kapcsolatot
a Dr. Schutz Magyarország csapatával!