Klinika PVC- és kőburkolatának felületkezelése

Új szín, hosszútávú kopásálló burkolatvédelem, vegyszerekkel szemben erős ellenállóképesség és egyszerűbb tisztíthatóság – ezekkel a tulajdonságokkal ruháztuk fel a fővárosi klinika padlófelületeit. A felületkezeléssel a padló élettartamát 6-8 évvel megnöveltük.

A padlófelületek előkészítése

A klinika megjelölt helyiségeinek PVC-, illetve kőburkolata először egy vegyszeres alaptisztításon esett át. Professzionális tisztítószereinkkel eltávolítottuk a korábbi felületkezelések maradványait, illetve a felületen és a padló pórusaiban lerakódott szennyeződéseket. Semlegesítő tisztavizes öblítéssel eltávolítottuk az esetlegesen visszamaradt tisztítószermaradványokat. A felesleges nedvességet vízszívóval eltávolítottuk, így már készen áll a PU bevonatolásra a 474 négyzetméter PVC burkolat és a 224 négyzetméter kőpadló.

Budapest, klinika, kórház, padlómentés, PVC, padló, felújítás, fuga, kosz, előtt
Budapest, klinika, kórház, padlómentés, padló, felújítás, kőpadló, előtt
Budapest, klinika, kórház, padlómentés, PVC, padló, takarítás, tisztítás, ipari takarítás, takarítógép

Tartós felületvédelem a PVC padlón

Bár már több, mint 15 évesek a burkolatok, a gondos karbantartásnak hála kitűnő állapotban voltak. Ügyfelünk viszont elavultnak találta a színvilágot és valami modernebbet szeretett volna. A választás a RAL 7040 kódú szürke színre esett. Ez egy meglehetően világos szürke, amin erőteljesen meglátszanak a legapróbb és leghalványabb szennyeződések is. Annak érdekében, hogy az igényes megjelenésen ne essen csorba javasoltunk némi dekorációs chips szórást. Így az enyhén mintázott felületen kevésbé feltűnő az a minimális szennyeződés, amit a napi takarítás során egyszerűen és tökéletesen eltávolítanak majd. Végül a hosszú távú ellenállóság érdekében a PU Anticolor fedőréteget vittük fel két rétegben.

Budapest, klinika, kórház, padlómentés, PVC, padló, felújítás, fuga, kosz, előtt
Budapest, klinika, kórház, padlómentés, PVC, padló, felújítás, PU
Budapest, klinika, kórház, padlómentés, padló, felújítás, PVC, után, poliuretán

Kőburkolat kiegyenlítése és felületkezelése

A terület előkészítését követően tüziszárított kvarchomokkal kevert Dr. Schutz EP Prime habarccsal kiegyenlítettük a kőpadló egyenletlenségeit és egyben kötőhidat hoztunk létre a megfelelő tapadáshoz. Itt szükséges legalább 12 óra száradási időt hagynunk az anyagoknak, mielőtt rádolgozhatnánk. Ezt követően ugyanazzal a RAL 7040 színű szürke PU Color bevonattal kezeltük a felületet, amit szintén a kék-fehér színű chips szórással dekoráltunk. Majd a PU Anticolor fedőréteggel zártuk a műveletet. Ez a víztiszta bevonat kimondottan azokra a területekre lett kifejlesztve, ahol a padlóknak a kopásállóságon túl a vegyszerekkel szemben is állnia kell a sarat. Így ideális megoldás kórházak, klinikák számára.

Budapest, klinika, kórház, padlómentés, padló, felújítás, kőpadló, kiegyenlítés
Budapest, klinika, kórház, padlómentés, padló, felújítás, kőpadló, kiegyenlítés
Budapest, klinika, kórház, padlómentés, padló, felújítás, kőpadló, után, poliuretán

Felhasznált termékek

A megrendelés teljesítéséhez az alábbi Dr. Schutz termékeket használtuk fel.

Felhasznált termékek

A megrendelés teljesítéséhez az alábbi Dr. Schutz termékeket használtuk fel.

Önnek is hasonló burkolatproblémája van?

Vegye fel a kapcsolatot
a Dr. Schutz Magyarország csapatával!