Padlómentés műanyaggyártó létesítmény üzemterületein

196 négyzetméternyi üzemterületet vettünk kezelésbe a téli leállás során. Az elhasználódott műgyanta felületek padlómentő csapatunknak köszönhetően megújultak, és már egy tartósan ellenálló padlón folyhat tovább a termelés.

Elhasználódott műgyanta padló

Az ipari területeken előszeretettel használnak műgyanta (epoxy) padlót számos előnye miatt – hézagmentes felületet alkot, ezért könnyen tisztítható, emellett esztétikus és időtálló. Természetesen, mint a legtöbb dolog, ez sem tart örökké.
A műgyantát szeretik alkalmazni azért is, mert viszonylag könnyen felülburkolható. Itt a színnyomó és formázó üzemeknél jól mutatja a kopott területeknél előbújó színkavalkád, hogy itt is nem egyszer alkalmazták ezt a módszert. Sajnos a termelői környezet, az ipari stressz kíméletlen a padlóburkolatokhoz, így megfelelő karbantartás híján előbb-utóbb minden felület elhasználódik.

Formázó üzemterület padlómentés előtt. A műgyanta padló kopott és felújításra vár.
Formázó üzemterület padlómentés előtt. A műgyanta padló kopott és felújításra vár.
Színnyomó üzemterület padlómentés előtt. A műgyanta padló kopott és felújításra vár.

A felület előkészítése

A kivitelezés első lépése – mint mindig, itt is – a tisztítás. A hibák és kitörések helyenként bontásra és csiszolásra is szorultak. Ezután Clean and Strip és Turbo Strip professzionális tisztítószerekkel, valamint kézi és gépi eszközökkel eltávolítottuk a lerakódott szennyeződéseket. Ezt követően tisztavizes öblítéssel eltávolítottuk az esetleges tisztítószermaradványokat és semlegesítettük a felületet, hogy semmilyen hatás ne zavarja meg az anyagok tapadóképességét a felülethez.

A Dr. Schutz EP Prime ideális kötőhíd képzésére és kisebb felületi különbségek kiegyenlítésére. Tüziszárított kvarchomokkal kevert EP Prime habarcsot használtunk az alapozáshoz és a szintkiegyenlítéshez, összesen két rétegben. Továbbá javításra került összesen 66 folyóméternyi elöregedett dilatáció is.

Ipari műgyanta padló tisztítása padlómentés előtt.
Ipari műgyanta padló előkészítése padlómentés előtt. Alapozó réteg felhordása.
Az alapozó réteg száradása után a padló készen áll a PU bevonatolásra.

PU bevonatolás

Az EP Prime anyaga áttetsző, nem biztosít teljes színfedést. A felület egyenlőtlenségeit síkba hozza, esztétikailag viszont nem tudja egységesíteni a felületet. A padló megjelenését Dr. Schutz PU Color bevonattal alakítottuk ki, méghozzá az örök klasszikus, ipari padlókra jellemző szürke (RAL 7032) színben. A szaténfényű víztiszta PU Sealer fedőréteghez DuroPlus karcállóság növelőt adtunk és ezt két rétegben felvittük a felületre. A rövid száradási idő után a padló felülete hosszú távon ellenáll a forgalomnak, kopásnak és az erős ipari igénybevétellel járó hatásoknak.

A közel 200 négyzetméter felület padlómentésével megközelítőleg 19404 liter vizet, 162 kWh áramot, 133 kg CO2-t és 392 liter vegyszert spóroltunk meg a környezetnek és hozzávetőlegesen a költségek 55%-át takarítottuk meg ügyfelünknek a szokványos padlóburkolási módszerekhez képest az elkövetkező 10 évre vetítve a FIGR Intézet számításai alapján. (Green Guard Institute (GEI), Georgia / USA & FIGR Institut Metzingen / Germany)

Színnyomó üzemterület padlómentés után. Műgyanta padló felújítása és tartós védelme PU bevonatokkal.
Ipari létesítmény üzemterülete padlómentés után. A műgyanta padló felületkezelése PU bevonatokkal a tartós kopásállóság kialakításáért.
Ipari létesítmény üzemterülete padlómentés után. A műgyanta padló felületkezelése PU bevonatokkal a tartós kopásállóság kialakításáért.

Felhasznált termékek

A megrendelés teljesítéséhez az alábbi Dr. Schutz termékeket használtuk fel.

Felhasznált termékek

A megrendelés teljesítéséhez az alábbi Dr. Schutz termékeket használtuk fel.

Önnek is hasonló burkolatproblémája van?

Vegye fel a kapcsolatota Dr. Schutz Magyarország csapatával!